Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVIJE OSOBE ZBOG KRIJUMČARENJA I POMAGANJA POČINITELJU KAZNENOG DJELA

04.12.2012. 15:09

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv: J.B., rođenog 1978. godine u Mostaru, nastanjenog u Ljubuškom, državljanina BiH i B.O., rođenog 1973. godine u Ljubuškom, gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Optužnica tereti J.B. da je dana 09.06.2007. godine, na graničnom prijelazu Gorica, prigodom vršenja redovitog uvoza, koristeći se svojstvom vozača u jednoj pravnoj osobi - poduzeću, prenio robu u vrijednosti od 96.171,50 eura odnosno 188.015,28 KM.

Optuženi se tereti da je, radi izbjegavanja mjere carinske kontrole, sakrio ukupno 683 mobilna aparata, 10 navigacionih uređaja i 5 memorijskih kartica u kabinu TMV marke “MAN”, te navedenu robu prenio preko carinske crte, stoga se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenja iz članka 214. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optuženi B.O. se tereti da je, nakon što je J.B. prokrijumčario robu, odnosno prenio robu preko carinske crte iz R Hrvatske u BiH preko graničnog prijelaza, pružio pomoć prvooptuženom tako što je, pomažući mu da ne bude otkriven kao počinitelj kaznenog djela, prikrio predmete, odnosno robu pribavljenu kaznenim djelom krijumčarenja, pa se tereti da je počinio kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog kaznenog djela iz članka 232. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba