Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИЈЕ ВИНЦЕТИЋА (1970)

03.12.2012. 15:06

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Мије Винцетића, званог "Мика", рођеног 29.05.1970. године у општини Орашје, гдје је и настањен, држављанина БиХ и Р Хрватске, који се терети да је учинио кривично дјело примање дара и других облика користи из члана 217. став 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужени се терети да је дана 29.08.2012. године око 12:00 часова на МГП Шамац, радећи као овлаштено службено лице Граничне полиције БиХ, вршећи послове надзора и контроле преласка државне границе на улазу у Босну и Херцеговину, у циљу стицања противправне имовинске користи, захтијевао и примио дар за себе да у оквиру свог овлаштења не изврши службену радњу коју је био дужан извршити, што је у супротности са важећим законским прописима.

У оптужници се наводи да је оптужени наведеног дана, на штету интереса и циљева службе, од држављанина БиХ са боравишном визом Велике Британије, захтијевао и примио новчани дар у износу од 30,00 евра да у оквиру свог овлаштења не изврши службену радњу коју је био дужан извршити. У оптужници се наводи да је оптужени наведеном лицу, без упућивања лица да купи зелени картон тј. гранично осигурање од аутомобилске одговорности за путничко моторно возило, омогућио незаконит прелазак државне границе БиХ, односно улазак у БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba