Вијести

У ОПШТИНИ ГОРЊИ ВАКУФ ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТВЕ ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

15.11.2012. 15:06

На локалитету Крупа, у општини Горњи Вакуф, извршена је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ, а ексхумирани су некомплетни посмртни остаци једног тијела.

Пронађени посмртни остаци ће бити пребачени у просектуру у погребно предузеће у Травнику ради судско-медицинске и криминалистичко-техничке обраде, као и узимања узорка за ДНК анализу. ДНК анализа ће се радити у лабораторији Међународне комисије за нестала лица (ICMP). Поступку идентификације посмртних остатака приступиће се након добијених резултата ДНК анализе.

Процесом ексхумације на терену координисао је стручни сарадник Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације учествовали су представници Института за нестала лица БиХ, љекар судске медицине, као и полицијски службеници МУП СБК - Управа полиције у Травнику и ПС Горњи Вакуф.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba