Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA D.B. (1984)

09.11.2012. 15:31

Tužitelj Tužiteljstva BiH predložio je Sudu BiH određivanje pritvora za osumnjičenog D.B. (1984), iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka b) ZKP-a BiH.

Dana 08.11.2012. godine, ovlašteni djelatnici Granične policije na Međunarodnom graničnom prijelazu Crveni Grm, po nalogu Tužiteljstva BiH lišili su slobode dva državljanina BiH: D.B., rođenog 1984. godine u Trebinju, nastanjenog u Bileći i V.Đ., rođenog 1990. godine u Dubrovniku, nastanjenog u Bileći. Prigodom pretresa putničkog automobila u kojem su se nalazile ove osobe, pronađeno je oko 5 kilograma opojne droge marihuana.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog D.B., koji je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

Za osobu V.Đ. neće biti zatražen pritvor jer nema osnovane sumnje da je sudjelovala u kaznenom djelu.

Tužitelj je predložio određivanje mjere pritvora za osumnjičenog D.B. jer smatra da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, te ometati istragu i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Tužiteljstvo BiH je Sudu BiH uputilo prijedlog da, zbog navedenih razloga, osumnjičenom D.B. odredi mjeru pritvora u trajanju od 30 dana.

Odluku o prijedlogu za pritvor donijet će Sud BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba