Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA D.B. (1984)

09.11.2012. 15:31

Tužilac Tužilaštva BiH predložio je Sudu BiH određivanje pritvora za osumnjičenog D.B. (1984), iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka b) ZKP-a BiH.

Dana 08.11.2012. godine, ovlašteni službenici Granične policije na Međunarodnom graničnom prelazu Crveni Grm, po nalogu Tužilaštva BiH lišili su slobode dva državljanina BiH: D.B., rođenog 1984. godine u Trebinju, nastanjenog u Bileći i V.Đ., rođenog 1990. godine u Dubrovniku, nastanjenog u Bileći. Prilikom pretresa putničkog automobila u kojem su se nalazile ove osobe, pronađeno je oko 5 kilograma opojne droge marihuana.

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog D.B., koji je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH.

Za osobu V.Đ. neće biti zatražen pritvor jer nema osnovane sumnje da je učestvovala u krivičnom djelu.

Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora za osumnjičenog D.B. jer smatra da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te ometati istragu i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Tužilaštvo BiH je Sudu BiH uputilo prijedlog da, zbog navedenih razloga, osumnjičenom D.B. odredi mjeru pritvora u trajanju od 30 dana.

Odluku o prijedlogu za pritvor donijet će Sud BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba