Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA JEDNOG OSUMNJIČENOG U PREDMETU „BOS“

22.10.2012. 15:12

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za jednog osumnjičenog, koji je lišen slobode u okviru predmeta kodnog naziva „Bos“.

Osumnjičeni S.H. (1971), državljanin BiH i R Srbije, lišen je slobode dana 19.10.2012. godine od strane ovlaštenih pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), te je istog dana predat na postupanje Tužiteljstvu BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana.

Pritvor je predložen iz razloga propisanih člankom 132. stavak 1. točke a) i b) ZKP-a BiH. Između ostalog, mjera pritvora predložena je iz razloga što postoji opasnost od bjekstva osumnjičenog, naročito zbog činjenice da posjeduje dvojno državljanstvo, te postoji osnovana bojazan da bi, ukoliko se nađe na slobodi, mogao napustiti područje Bosne i Hercegovine i na taj način postati nedostupan pravosudnim tijelima gonjenja u BiH.

Pritvor je predložen i zbog opasnosti da bi osumnjičeni, ukoliko se nađe na slobodi, mogao utjecati na svjedoke, suučesnike ili pomagače i na taj način utjecati na tijek kaznenog postupka.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kaznena djela organiziranog kriminala iz članka 250. stavak 2. u svezi sa kaznenim djelom porezne utaje ili prijevare iz članka 210. stavak 3., pranja novca iz članka 209. stavak 2. i kaznenog djela carinske prijevare iz članka 216. stavak 3. Kaznenog zakona BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora proslijeđen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u pravcu podizanja optužnice.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba