Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVEDENA VELIKA ZDRUŽENA POLICIJSKA AKCIJA U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA

16.10.2012. 15:04

Po nalogu Tužiteljstva BiH, provedena je velika združena policijska akcija koja se odnosi na pretrese i lišenje slobode većeg broja osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, a u svezi sa krijumčarenjem cigareta u višemilijunskim iznosima, počinjenim tijekom 2011. i 2012. godine.

Nositelj aktivnosti je Granična policija BiH, a u akciji na terenu su sudjelovali i policijski djelatnici MUP-a RS i MUP-a HNK.

U okviru ove aktivnosti, pod istragom Tužiteljstva BiH je 25 osoba, a pretreseno je više od 20 lokacija u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za međunarodno krijumčarenje velikih količina cigareta iz R Srbije, R Crne Gore i sa područja Kosova u BiH, pa dalje prema R Hrvatskoj. Radi se o krijumčarenju robe višemilijunskog iznosa kojim su počinitelji ostvarili veliku imovinsku korist.

Prema rezultatima istrage, radilo se o nekoliko organiziranih kriminalnih skupina, sa jasno podijeljenim zaduženjima i aktivnostima u okviru izvršenja navedenih kaznenih djela, a koje su zajedno činile mrežu krijumčara i preprodavaca cigareta.

Osobe koje su lišene slobode, bit će u zakonskom roku predate postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, koji će ih ispitati i odlučiti o prijedlozima za određivanje pritvora.

Radi se o vrlo opsežnoj istrazi Tužiteljstva BiH i policijskih agencija, tijekom koje je ostvarena značajna suradnja sa pravosudnim i policijskim tijelima susjednih zemalja.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa agencijama za provedbu zakona, nastavlja aktivnosti u borbi protiv svih oblika teškog kriminala u BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba