Vijesti

OPTUŽENI BERISLAV JUKIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

16.10.2012. 14:55

Optuženi Berislav Jukić sporazumno je priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optuženi Berislav Jukić, rođen 06.06.1982. godine u Mostaru, nastanjen u Posušju, državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo za koje se tereti i sa tužiteljem Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi Jukić je u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 28.05.2012. godine.

Sukladno sporazumu, tužitelj je suglasan da Sud BiH, na temelju sporazuma, optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine.

Predložena kazna je sukladna ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela koje je opisano u optužnici u predmetu protiv Hamdije Murića i drugih.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa potpunim razumijevanjem pravnih posljedica, sukladno članku 231. Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje optuženi pristaje da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu, na temelju ovog sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba