Вијести

У ОПШТИНИ ШЕКОВИЋИ У ТОКУ ЈЕ ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

15.10.2012. 15:02

У општини Шековићи у току је ексхумација под надзором истражиоца Тужилаштва БиХ, која је започета у петак 12.10.2012. године.

Приликом ексхумације на локацији Трново, у општини Шековићи, пронађени су скелетни остаци више лица, а тек након добивања ДНК извјештаја ће се утврдити о којем броју лица је ријеч.

Пронађени остаци ће бити пребачени у Комеморативни центар Тузла, гдје ће бити узети узорци за ДНК анализу ради идентификације жртава. ДНК налаз ће се радити у лабораторији Међународне комисије за нестала лица (ICMP).

Ексхумацијом руководи истражилац Тужилаштва БиХ који, по инструкцијама тужиоца, координише рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица која врше процес ексхумације.

Процесу ексхумације присуствују представници Института за нестала лица БиХ, представници МУП-а РС-а, љекар судске медицине и истражилац Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba