Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ САНЕЛЕ ТОПАЛОВИЋ (1976)

01.10.2012. 15:24

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Санеле Топаловић, која се терети за кривично дјело недопуштен промет акцизних производа из члана 210а. КЗ-а БиХ.

Тужилац Одсјекa III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Санеле Топаловић, рођене 30.05.1976. године Зворнику, настањене у Живиницама, држављанке БиХ.

Оптужена Санела Топаловић се терети да је дана 05.09.2012. године у вечерњим часовима, након претходног договора са њој познатим лицем, у близини ријеке Дрине у општини Братунац, покушала ставити у промет илегално превезену робу – духан за лулу и духан за пушење, ради даље препродаје ове робе на мало, не посједујући документацију о поријеклу робе нити документацију о увозу робе у БиХ и одобрење за бављење трговином.

Према наводима оптужнице, овлаштена службена лица ЈГП Зворник су код оптужене у путничком моторном возилу пронашла наведене дуванске производе, укупне тежине 107 кг.

Оптужена Санела Топаловић се терети да је покушала ставити у промет производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, чиме је учинила кривично дјело недопуштен промет акцизних производа из члана 210а. став 1. у вези са чланом 26. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba