Vijesti

OPTUŽENI ESAD RASTODER (1964) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

01.10.2012. 15:18

Optuženi Esad Rastoder sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optuženi Esad Rastoder, rođen 01.09.1964. godine u općini Berane u Crnoj Gori, sa trenutnom adresom stanovanja u Sarajevu, državljanin Crne Gore, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo za koje se tereti i sa tužiteljem Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi Esad Rastoder je u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 21.08.2012. godine. Optuženi se tereti zbog neovlaštenog međunarodnog prijenosa i prijevoza opojne droge marihuana (cannabis) iz Republike Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu u količini od oko 5 kilograma.

Sukladno sporazumu, tužitelj i obrana suglasni su da, na temelju sporazuma, Sud BiH izrekne optuženom Esadu Rastoderu kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine, kao i novčanu kaznu u iznosu od 40.000,00 KM.

Također, navedenim sporazumom je predviđeno oduzimanje, između ostalog, i putničkog motornog vozila marke „Mercedes 202“, koje je u vlasništvu optuženog.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela koje je opisano u optužnici Tužiteljstva BiH od 21.08.2012. godine.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, bez ikakve prisile ili nagovora, te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na žalbu na presudu koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba