Вијести

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ЈЕДНО ЛИЦЕ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ “ЛУТКА”

28.09.2012. 15:20

Тужилаштво БиХ упутило је према Суду БиХ приједлог за изрицање мјера забране за једног осумњиченог, који је лишен слободе у оквиру предмета кодног назива „Лутка“, усмјереног на откривање и кривично процесуирање лица осумњичених за најтежа кривична дјела организованог криминала.

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за осумњиченог Д.В., рођеног 1978. године.

Д.В. је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је учинио кривично дјело организирани криминал из члана 250. став 2. Кривичног закона БиХ, те кривично дјело злочиначка организација из члана 342. став 2. Кривичног закона Федерације БиХ у вези са кривичним дјелом разбојништво из члана 289. КЗ-а ФБиХ.

Наведеног осумњиченог су 27.09.2012. године у касним послијеподневним часовима слободе лишили полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (SIPA), у сарадњи са припадницима МУП-а Кантона Сарајево и МУП-а Републике Српске, те предали у надлежност Тужилаштва БиХ.

Осумњичени је запосленик МУП-а Кантона Сарајево, који је суспендован након јучерашњег лишења слободе.

Након испитивања осумњиченог, који је дао изјаву у присуству адвоката, поступајући тужилац предложио је одређивање мјера забране из разлога описаних у члановима 126. и 126.а ЗКП-а БиХ, односно предложене су мјере: забране путовања у иностранство, издавања путне исправе БиХ, предаје путних исправа БиХ ако исту посједује, те забране кориштења личне карте за прелазак државне границе, као и забране састајања са другим осумњиченим лицима у предмету, као и јављање у надлежну полицијску станицу једанпут седмично.

Приједлог за одређивање мјера забране прослијеђен је Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ наставља истрагу у правцу подизања оптужнице у предмету везаном за акцију кодног назива „Лутка“.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba