Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA JEDNU OSOBU U OKVIRU AKCIJE “LUTKA”

28.09.2012. 15:20

Tužiteljstvo BiH uputilo je prema Sudu BiH prijedlog za izricanje mjera zabrane za jednog osumnjičenog, koji je lišen slobode u okviru predmeta kodnog naziva „Lutka“, usmjerenog na otkrivanje i kazneno procesuiranje osoba osumnjičenih za najteža kaznena djela organiziranog kriminala.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičenog D.V., rođenog 1978. godine.

D.V. je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavak 2. Kaznenog zakona BiH, te kazneno djelo zločinačka organizacija iz članka 342. stavak 2. Kaznenog zakona Federacije BiH u svezi sa kaznenim djelom razbojništvo iz članka 289. KZ-a FBiH.

Navedenog osumnjičenog su 27.09.2012. godine u kasnim poslijepodnevnim satima slobode lišili policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske, te predali u nadležnost Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni je uposlenik MUP-a Kantona Sarajevo, koji je suspendiran nakon jučerašnjeg lišenja slobode.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, koji je dao izjavu u nazočnosti odvjetnika, postupajući tužitelj predložio je određivanje mjera zabrane iz razloga opisanih u člancima 126. i 126.a ZKP-a BiH, odnosno predložene su mjere: zabrane putovanja u inozemstvo, izdavanja putne isprave BiH, predaje putnih isprava BiH ako istu posjeduje, te zabrane korištenja osobne karte za prelazak državne granice, kao i zabrane sastajanja sa drugim osumnjičenim osobama u predmetu, kao i javljanje u nadležnu policijsku postaju jedanput tjedno.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane proslijeđen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u pravcu podizanja optužnice u predmetu vezanom za akciju kodnog naziva „Lutka“.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba