Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА 4 ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА

28.09.2012. 15:15

Поступајући тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, након што је испитао осумњичене, упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за 4 лица.

У оквиру истраге у овом предмету, Федерална управа полиције је Тужилаштву БиХ доставила извјештај о учињеном кривичном дјелу због основане сумње да су осумњичена лица учинила кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

- Т.Х. рођеног 1965. године,

- К.С. рођене 1988. године,

- Ј.Д. рођеног 1987. године и

- К.С. рођене 1993. године.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због постојања опасности да би боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке или саучеснике, а у односу на К.С. и К.С. и због постојања опасности од бјекства, нарочито због чињенице да се ради о страним држављанкама које би, уколико се нађу на слободи, могле напустити територију Босне и Херцеговине и на тај начин постати недоступне органима гоњења.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ са циљем подизања оптужнице, наставља истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba