Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA 4 OSUMNJIČENE OSOBE

28.09.2012. 15:15

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nakon što je ispitao osumnjičene, uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za 4 osobe.

U okviru istrage u ovom predmetu, Federalna uprava policije je Tužiteljstvu BiH dostavila izvještaj o počinjenom kaznenom djelu zbog osnovane sumnje da su osumnjičene osobe počinile kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

- T.H. rođenog 1965. godine,

- K.S. rođene 1988. godine,

- J.D. rođenog 1987. godine i

- K.S. rođene 1993. godine.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak uticajem na svjedoke ili suučesnike, a u odnosu na K.S. i K.S. i zbog postojanja opasnosti od bjekstva, naročito zbog činjenice da se radi o stranim državljankama koje bi, ukoliko se nađu na slobodi, mogle napustiti teritorij Bosne i Hercegovine i na taj način postati nedostupne tijelima gonjenja.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH sa ciljem podizanja optužnice, nastavlja istragu u ovom predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba