Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋЕВИЋА (1976)

31.08.2012. 15:02

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Александра Вучићевића, рођеног 29.12.1976. године у Сарајеву, држављанина БиХ, који се терети да је починио кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. Кривичног закона БиХ, а у вези са Законом о ауторском и сродним правима („Службени гласник БиХ“, бр. 63/10).

Оптужница терети Александра Вучићевића да је као власник фотокопирнице у Палама, у свом пословном објекту, без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено дати одобрење, користећи одговарајућу компјутерску и другу опрему, неовлаштено фиксирао на материјалну подлогу и умножавао ауторска дјела, књиге и уџбенике разних аутора меморисаних на хард диску, те истовремено вршио копирање књига и уџбеника и њихово увезивање, супротно члану 20. став 2. Закона о ауторском и сродним правима („Службени гласник БиХ“ бр. 63/10).

Како се наводи у оптужници, дана 30.11.2011. године, претресом његовог пословног објекта, пронађена је и одузета опрема на којој се вршило неовлаштено умножавање, као и уџбеници и књиге – ауторска дјела различитих аутора.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba