Вијести

У ОПШТИНИ БРАТУНАЦ ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТВЕ ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

31.08.2012. 15:00

На локацији Хукино Брдо - Глогова, на подручју општине Братунaц, завршена је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ, а ексхумирани су комплетни посмртни остаци једног лица, жртве ратног злочина, убијеног 1992. године.

Након проналаска, посмртни остаци транспортовани су у Комеморативни центар у Тузлу ради даљњег вјештачења, те утврђивања идентитета жртве ратног злочина путем ДНК анализе.

Процесом ексхумације на терену координисао је истражилац Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације учествовали су представници Института за нестала лица БиХ, вјештак патолог судско-медицинске струке, радници и механизација Комеморативног центра Тузла, као и полицијски службеници МУП-а РС-а, који су осигуравали локацију.

Тужилаштво БиХ, заједно са осталим агенцијама за провођење закона као и институцијама које учествују у процесу тражења и идентификације несталих лица, наставља рад на процесу тражења и ексхумације посмртних остатака жртава ратних злочина, у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba