Вијести

У ОПШТИНИ БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ У ТОКУ ЈЕ ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

28.08.2012. 15:04

У општини Босански Петровац у току је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ.

Дана 27.08.2012. године, у пријеподневним часовима, на локалитету мјеста Растока-Рибник, извршена је ексхумација, приликом које су пронађени посмртни остаци једне жртве из протеклог рата.

На другој локацији Кленовац у току је ексхумација, а до сада је пронађено више скелетних остатака за које се претпоставља да су остаци више тијела.

Пронађени посмртни остаци биће ради обдукције, форензичке обраде и идентификације пребачени у Идентификациони центар у Бањалуци.

Процесом ексхумације на терену координише истражилац Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у процесу ексхумације учествују службеници Института за нестала лица БиХ, представници Међународне комисије за нестала лица (ICMP), љекар судске медицине, радници бањалучког “Градског гробља”, као и представници МУП-а Унско-санског кантона, који осигуравају локацију.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим агенцијама за провођење закона и институцијама које учествују у процесу тражења несталих, наставља рад у процесу проналаска и идентификације посмртних остатака у свим дијеловима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba