Vijesti

PREDLOŽEN PRIJEDLOG PRITVORA ZA 7 OSOBA

19.07.2012. 14:57

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za 7 osoba, osumnjičenih za kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavak 1. i 3., u svezi sa kaznenim djelima porezne utaje ili prijevare iz članka 210., pranja novca iz članka 209. iz Kaznenog zakona BiH, te kaznenog djela prijevare iz članka 294. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj je predložio mjere pritvora iz razloga propisanih u članku 132. stavak 1. točka a), b), c) i d) Zakona o kaznenom postupku BiH.

Određivanje mjere pritvora, između ostalog, predloženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Mjera pritvora predložena je i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ponovo počiniti kazneno djelo, a način izvršenja kaznenog djela ukazuje da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do narušavanja javnog reda i sigurnosti.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba