Вијести

ОПТУЖЕНИ МИРОСЛАВ ЛАЗАРЕВИЋ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

10.07.2012. 13:08

Оптужени Мирослав Лазаревић, рођен 01.08.1984. године у Сарајеву, споразумно је признао кривицу, у оквиру предмета против више лица, која су након акције кодног назива „Камен“, оптужена за кривична дјела организираног криминала, у вези са крађама великог броја аутомобила на подручју БиХ.

Склапањем споразума о признању кривице, оптужени се обавезао на свједочење у предмету против других оптужених у овом и другим предметима, на позив Тужилаштва БиХ или Суда БиХ.

Оптужени је у потпуности признао кривицу за кривично дјело организираног криминала, а у вези са кривичним дјелима прикривања, тешке крађе и подстрекавања.

Тужилаштво БиХ је сагласно да Суд БиХ, на основу споразумног признања, оптуженом Лазаревић Мирославу изрекне казну затвора у трајању од једне године и шест мјесеци, која се неће извршити уколико оптужени у периоду од 3 године не почини ново кривично дјело.

Предложена казна у складу је са улогом оптуженог у извршењу кривичних дјела.

Склапањем споразума о признању кривице, оптужени се одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Склапање овог споразума помоћи ће даље процесуирање великог броја лица оптужених за кривична дјела организираног криминала, а у вези са крађама великог броја путничких моторних возила, која су отуђена у више градова у БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba