Вијести

ДВОЈИЦА ОПТУЖЕНИХ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

05.07.2012. 15:27

Двојица оптужених за неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе споразумно су признали кривицу.

За обојицу оптужених предложене су казне затвора у трајању од једне године.

Оптужени који су са тужиоцем Тужилаштва БиХ склопили споразум о признању кривице су:

1. Abed Elouazghani, рођен 13.01.1983. године у Алжиру, настањен у Lyonu у Француској, држављанин Републике Француске, налази се у притвору од 11.03.2012. године, оптужен за кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. став 1. КЗ-а БиХ.

2. Andrea Nebie Arsene, рођен 22.04.1984. године у Lyonu а настањен у Meyzieu у Француској, држављанин Републике Француске, налази се у притвору од 11.03.2012. године, оптужен за кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. став 1. КЗ-а БиХ.

Наведени оптужени су потписивањем споразума у потпуности признали извршење кривичних дјела за које их терети оптужница Тужилаштва БиХ од 05.03.2012. године.

Предложене казне у складу су са удјелом оптужених у извршењу кривичних дјела.

Потписивањем овог споразума о признању кривице, наведени оптужени су пристали да ће на позив Суда БиХ свједочити пред Судом БиХ.

Овим споразумом сви наведени оптужени су потврдили да су упознати са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ од 05.03.2012. године. Они су истовремено потврдили да су изјаву о признању кривице дали добровољно, свјесно и са разумијевањем, те се обавезали да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који им евентуално одреди Суд БиХ.

Обојица оптужених се овим споразумом одричу права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју им, на основу овог споразума, одреди Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba