Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ РАДЕТА ВИШЊИЋА (1973)

04.07.2012. 15:11

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Радета Вишњића, који се терети да је учинио кривично дјело кријумчарење из члана 214. став 2. Кривичног закона БиХ, а у вези са чланом 29. истог Закона.

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Радета Вишњића, рођеног 06.08.1973. године у Зворнику, гдје је настањен, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужени Раде Вишњић терети се да је дана 13.12.2011. године око 03:15 часова, у мјесту Табанци у општини Зворник, по претходном договору са другим њему познатим НН лицима, учинио кривично дјело кријумчарења.

Према наводима оптужнице, НН лица су у чамцу са ванбродским мотором без потребног одобрења, избјегавајући мјере царинске контроле, из Р Србије у Босну и Херцеговину преко ријеке Дрине, превезле 98 грла ситне стоке, углавном оваца и јагњади.

Наведена стока била је превезена без потребне ветеринарске и друге документације на босанскохерцеговачку страну ријеке Дрине, а оптужени је вршио истовар наведене стоке.

Наведене радње супротне су члановима 5. и 7. Правилника о условима увоза и провоза живих животиња, производа животињског поријекла, ветеринарских лијекова, сточне хране и отпадака животињског поријекла у Босну и Херцеговину („Службени гласник БиХ“, бр. 52/09), а оптужени је у наведеним радњама откривен и спријечен од стране овлаштених службених лица Јединице граничне полиције Зворник.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba