Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ИВАНА КОВИЧА (1959)

28.06.2012. 14:32

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за Ивана Ковича, рођеног 02.11.1959. године у Љубљани у Републици Словенији, настањеног у општини Крањ, држављанина Републике Словеније, осумњиченог за кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе, из члана 193. став 1. КЗ-а БиХ.

Осумњичени Иван Кович лишен је слободе дана 26.06.2012. године од стране полицијских службеника Граничне полиције БиХ, ЈГП Градишка. Овлаштени службеници Граничне полиције БиХ су истога дана у 15:30 часова, приликом контроле и претреса путничког моторног возила пронашли сакривену једну аутоматску пушку М-70 АБ2 калибра 7,62 мм, један оквир за муницију и један тромблонски наставак за аутоматску пушку, за које осумњичени није имао дозволу, иако је знао да је дозвола потребна према важећим законским прописима у БиХ.

Иван Кович је купио наведено оружје и муницију за 450,00 евра од њему познатог лица у Босни и Херцеговини и исте је намјеравао превести у Републику Словенију

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за осумњиченог Ивана Ковича из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка а) ЗКП-а БиХ, односно због постојања опасности од бјекства осумњиченог, с обзиром да осумњичени посједује држављанство Републике Словеније, те би бијегом из БиХ постао недоступан правосуђу Босне и Херцеговине.

Приједлог за одређивање притвора је прослијеђен Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba