Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DRAGANA RADIĆA (1982)

05.06.2012. 15:32

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dragana Radića, koji se tereti za krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. KZ-a BiH.

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Dragana Radića, rođenog 26.01.1982. godine u Loznici, u Republici Srbiji, nastanjenog u Zvorniku, državljanina BiH.

Optuženi Dragan Radić se tereti da je, nakon prethodnog dogovora sa jednom osobom iz Republike Srbije da mu u BiH preko rijeke Drine preveze cigarete marke "Walter Wolf", dana 10.05.2012. godine, oko 21 sat, koristeći svoje putničko motorno vozilo, na teritoriji BiH preuzeo 4000 kutija cigareta koje su imale akcizne markice Republike Srbije, u vrijednosti od 11.473,21 KM, u namjeri da pomenute cigarete, radi zarade dalje preproda, ne posjedujući dokumentaciju o porijeklu robe, dokumentaciju o uvozu u BiH i odobrenje za bavljenje trgovinom, što je suprotno važećim zakonskim odredbama o akcizama, u čemu je spriječen od strane službenika JGP Zvornik.

Optuženi Dragan Radić se tereti da je na ovaj način nezakonito pokušao staviti u promet, odnosno prodati proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH, čime je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. stav 1. u vezi sa članom 26. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba