Vijesti

DRAGAN GAJIĆ I SAMIR ETEMOVIĆ SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVNJU

04.06.2012. 14:59

Optuženi Dragan Gajić i Samir Etemović sporazumno su priznali krivnju za počinjeno kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavak 2. i 4., u svezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH sklopili su optuženi:

- Dragan Gajić, rođen 09.02.1987. godine u Nikšiću, stalno nastanjen u Herceg Novom, državljanin R Crne Gore, i

- Samir Etemović, zvani „Samko“, rođen 25.05.1974. godine u Dubovi – Tutin, nastanjen u Sarajevu, državljanin BiH i R Srbije.

Optuženi, potpisivanjem sporazuma, u cijelosti priznaju izvršenje kaznenog djela koje im se stavlja na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 04.05.2012. godine, a koja je u cijelosti potvrđena od suca za prethodno saslušanje Suda BiH dana 11.05.2012. godine.

Tužitelj i obrana suglasni su da, na temelju sporazuma, Sud BiH izrekne optuženim Draganu Gajiću kaznu zatvora u iznosu od tri (3) godine i optuženom Samiru Etemoviću kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, te mjeru sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju kaznenog djela i koji su nastali izvršenjem kaznenog djela.

Predložena kazna sukladna je ulogama optuženih u izvršenju kaznenog djela.

Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi su se obvezali da će svjedočiti o svim činjenicama koje su im poznate u ovom kaznenom predmetu i o svim izvršiteljima, suizvršiteljima i suučesnicima u izvršenju kaznenih djela za koje ih tereti optužnica. U tom smislu, optuženi su suglasni da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuju da su upoznati sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. Oni istodobno potvrđuju da izjavu o priznanju krivnje daju dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, bez ikakve prisile ili nagovora, te se obvezuju da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji im eventualno odredi Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na žalbu na presudu koju im, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba