Vijesti

DVOJICA OPTUŽENIH SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVNJU

01.06.2012. 15:14

Dvojica optuženih za kaznena djela neovlašteni promet opojnim drogama i zlouporaba položaja ili ovlasti sporazumno su priznali krivnju. Za optužene su predložene uvjetne kazne zatvora u rasponu od jedne godine i šest (6) mjeseci do dvije godine, koje se neće izvršiti ako optuženi u vremenu provjeravanja od tri (3) i četiri (4) godine ne počine novo kazneno djelo.

1.   Okanović Enver zvani „Hodža“, rođen 24.04.1964. godine u Bihaću gdje je i nastanjen, državljanin BiH, optužen za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. KZ BiH u svezi sa kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz članka 238. stavak 1. KZ F BiH. Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Okanović Envera osudi na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije (2) godine, koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od četiri (4) godine (vrijeme provjeravanja) ne počini novo kazneno djelo.

2.   Mehmed Libić, zvani „Medo“, rođen 03.03.1968. godine u Bihaću gdje je i nastanjen, državljanin BiH, optužen za kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 383. stav 1. KZ FBiH u svezi sa člankom 55. KZ FBiH (produženo kazneno djelo). Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Mehmeda Libića osudi na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i šest (6) mjeseci, koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od tri (3) godine (vrijeme provjeravanja) ne počini novo kazneno djelo, kao i da se optuženom odredi mjera sigurnosti - oduzimanje predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju kaznenog djela i koji su nastali izvršenjem kaznenog djela.

Navedeni optuženi su potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznali izvršenje kaznenih djela za koje ih tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 12.01.2012. godine.

Predložene kazne sukladne su udjelu optuženih u izvršenju kaznenih djela.

Potpisivanjem ovog sporazuma o priznanju krivnje, svi navedeni optuženi su pristali da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom, svi navedeni optuženi su potvrdili da su upoznati sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH od 12.01.2012. godine. Oni su istodobno potvrdili da su izjavu o priznanju krivnje dali dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obvezali da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji im eventualno odredi Sud BiH. 

Svi navedeni optuženi se ovim sporazumom odriču prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju im, na temelju ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba