Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA 12 OSOBA

29.05.2012. 14:58

Tužiteljstvo BiH uputilo je prema Sudu BiH prijedlog za izricanje mjera zabrane za 12 osoba, koje se odnose na zabranu napuštanja boravišta, zabranu sastajanja sa drugim osumnjičenima, kao i obvezno periodično javljanje nadležnoj policijskoj postaji.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane prema 12 osoba, nastanjenih u Grudama, Širokom Brijegu, Bijeljini, Posušju, Ljubinju i Bugojnu.

Ove osobe su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičene su za kaznena djela nedopušten promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. i nedozvoljena trgovina iz članka 212. KZ-a BiH.

Navedene osobe lišene su slobode u jučerašnjoj akciji koja je izvedena po nalogu Tužiteljstva BiH u više gradova diljem Bosne i Hercegovine. Tijekom akcije izvršeni su i pretresi objekata na više lokacija, te su pronađeni predmeti izvršenja kaznenog djela, koji su privremeno oduzeti.

S obzirom da Tužiteljstvo BiH vodi opsežnu istragu u okviru koje će biti potrebno provesti dodatne istražne aktivnosti, prema Sudu BiH je upućen prijedlog za određivanje mjera zabrane za 12 osumnjičenih osoba, sukladno članku 126. ZKP-a BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba