Вијести

У ОПШТИНИ ДОБОЈ ПРИВРЕМЕНО ПРЕКИНУТА ЗАПОЧЕТА ЕКСХУМАЦИЈА

25.05.2012. 15:12

У Добоју, на локалитету Комарица, дјелимично је обављена ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ. На овом локалитету пронађени су скелетни остаци два тијела, који ће бити транспортовани у заједничку гробницу за чување посмртних остатака у Оџаку.

ДНК налаз ових тијела радиће се у лабораторији Међународне комисије за нестала лица (ICMP).

Процесом ексхумације на терену координисао је истражилац Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације учествовали су представници Међународне комисије за нестала лица (ICMP), службеници Института за нестала лица БиХ, вјештак патолог судско-медицинске струке, радници и механизација Погребног предузећа „Мимоза“, као и полицијски службеници МУП-а РС.

Ова ексхумација је морала бити привремено прекинута јер су службена лица, која су вршила ексхумацију, на мјесту ексхумације пронашла неексплодирана минско-експлозивна средства.

Када овај терен буде очишћен од неексплодираних експлозивних средстава, ексхумација ће се наставити.

Тужилаштво БиХ, заједно са осталим агенцијама за провођење закона, као и институцијама које учествују у процесу тражења и идентификације несталих лица, наставља рад на процесу тражења и ексхумације посмртних остатака жртава ратних злочина у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba