Вијести

ОБАВЉЕНА ЕКСХУМАЦИЈА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ

25.05.2012. 15:00

Дана 23.05.2012. године, у мјесту Корај на ужем локалитету насеља Чаршија, на подручју општине Лопаре, обављена је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ, а ексхумирани су комплетни посмртни остаци једног лица, за које се претпоставља да припадају лицу мушког пола.

Након проналаска, посмртни остаци транспортовани су у просектуру у Тузлу. Идентитет страдалог лица биће накнадно утврђен вјештачењем и ДНК анализом.

Процесом ексхумације на терену координисао је истражилац Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, вјештак патолог судско-медицинске струке, радници и механизација Комеморативног центра Тузла, као и полицијски службеници ПС Лопаре.

Тужилаштво БиХ, заједно са осталим агенцијама за провођење закона, као и институцијама које учествују у процесу тражења и идентификације несталих лица, наставља рад на процесу ексхумације и тражења посмртних остатака жртава ратних злочина у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba