Вијести

У ОПШТИНИ ФОЧА ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

16.05.2012. 15:48

У општини Фоча завршена је ексхумација под надзором истражиоца Тужилаштва БиХ. На двије микролокације у општини Фоча, на лијевој и десној обали ријеке Дрине, данас је завршена ексхумација приликом које су пронађене двије кости људског поријекла.

Пронађене кости биће пребачене у просектуру Градског гробља Високо, гдје ће бити узети узорци за ДНК анализу ради идентификације и утврђивања идентитета жртава. ДНК налаз ових тијела радиће се у лабораторији Међународне комисије за нестала лица (ICMP).

Извршеном ексхумацијом руководио је истражилац Тужилаштва БиХ, који је по инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица којa врше процес ексхумације.

Процесу ексхумације присуствовали су представници Института за нестала лица БиХ, представници МУП-а РС-а, љекар судске медицине и истражилац Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba