Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЈОВЕ КУКИЋА (1965)

16.05.2012. 15:45

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Јове Кукића, рођеног 22.12.1965. године у општини Грачац у Републици Хрватској, настањеног у Приједору, држављанина БиХ и Републике Хрватске.

Према наводима оптужнице, оптужени је дана 21.12.2011. године у Малмеу у Шведској, радећи као возач једног предузећа које се бави превозом путника у међународном саобраћају, на редовној линији Сарајево-Штокхолм-Сарајево, приликом утовара пртљага путника у аутобус, у простор за резервну гуму сакрио четири ваздушне пушке са четири оптичка нишана, са намјером да их прокријумчари у Босну и Херцеговину. 

Како се даље наводи у оптужници, оптужени Јово Кукић је након тога, у Минхену у СР Њемачкој, напустио аутобус, у којем је оставио поменуте пушке и нишане, који су дана 22.12.2011. године увезени у Босну и Херцеговину преко државне границе на ГП Орашје, а које су пронашли овлаштени службеници Граничне полиције БиХ.

На овај начин оптужени је, избјегавајући мјере царинске контроле, преко царинске линије, без одговарајућег одобрења, пренио робу чији увоз захтијева посебно одобрење, чиме је учинио кривично дјело кријумчарење из члана 214. став 2. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba