Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV TRI OSOBE

08.05.2012. 15:27

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv tri osobe koje se terete da su skupa počinile kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 2. a u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, te da je trećeoptuženi sam počinio kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz članka 371. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Optužnica je podignuta protiv:

- Hakije Mehovića, rođenog 25.04.1961. godine u Bor-Ivangradu, nastanjenog u Sarajevu, državljanina BiH,

- Halila Kulovca, rođenog 23.12.1976. godine u Rogatici, gdje je i nastanjen, državljanina BiH, i

- Muhidina Kulovca, zvanog “Tale”, rođenog 09.09.1981. godine u Rogatici, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Navedene osobe se terete da su tijekom travnja 2011. godine, optuženi Hakija Mehović s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi organizirao skupinu ljudi, a optuženi Muhidin Kulovac i Halil Kulovac kao članovi pristupili ovoj skupini, radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prijenosa i prodaje opojne droge marihuana „skunk“ sa područja Kosova u Bosnu i Hercegovinu, a koja opojna droga je Konvencijom o psihotropnim supstancama od 1971. godine i Rješenjem o popisu opojnih droga („Službeni list RBiH“ br. 2/92 i 13/94) proglašena opojnom drogom i čiji je promet zabranjen sukladno odredbama Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga („Službeni list RBiH“ br. 2/92 i 13/94) i Zakona o sprečavanju i suzbijanju zlouporabe opojnih droga („Službeni glasnik BiH“ br. 8/06).

Optuženi se terete da su tijekom navedenog razdoblja počinili međunarodno krijumčarenje veće količine opojne droge marihuana „skunk“, nakon čega su uhvaćeni i lišeni slobode u akciji policijskih djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA.

Drugom točkom optužnice, optuženi Hakija Mehović se tereti da je, bez prethodno pribavljenog odobrenja, nabavio i držao veću količinu vatrenog oružja i streljiva, čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba