Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVEDENA POLICIJSKA AKCIJA, ZAPLIJENJENO VIŠE STOTINA KILOGRAMA OSVJEŽAVAJUĆEG PIĆA U KRIVOTVORENOJ AMBALAŽI

27.04.2012. 15:12

Dana 25.04.2012. godine, u poslijepodnevnim satima, po nalogu tužitelja iz Odjela III Tužiteljstva BiH, provedena je policijska akcija.

U aktivnostima i pretresima provedenim po nalogu Tužiteljstva BiH, a u suradnji sa policijskim djelatnicima Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, na području općine Brčko, od osoba sa inicijalima S.D. i R.M., zaplijenjena je većа količina osvježavajućeg pića upakovanog u krivotvorenu ambalažu, koja je na tržištu poznata marka osvježavajućeg pića u prahu.

U okviru akcije oduzeto je 58 paketa po 50 komada ovog osvježavajućeg pića, u količini od cirka 850 kilograma. Također je oduzeta i krivotvorena folija sa odštampanim žigom osvježavajućeg pića, namijenjena za pakovanje u količini od po 15 grama, a pretpostavlja se da se u navedenu ambalažu moglo upakovati oko 15.000 kilograma praha, što bi u slučaju plasiranja u maloprodaju dostiglo iznos od više stotina tisuća KM.

Navedene osobe osumnjičene su za kazneno djelo nedozvoljeno korištenje tuđeg žiga iz članka 149. stavaka 5 i 6. Zakona o industrijskom vlasništvu BiH u svezi sa kaznenim djelom neovlaštena uporaba tuđe tvrtke iz članka 258. Kaznenog zakona Brčko Distrikta BiH.

Provedena akcija rezultat je dobre i koordinirane suradnje policijskih agencija u BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba