Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETIRI OSOBE

26.04.2012. 14:58

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv četiri osobe, koje se terete da su počinile kazneno djelo udruživanje radi počinjenja kaznenih djela iz članka 249. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona BiH, te kazneno djelo pripremanje kaznenog djela iz članka 248., u svezi sa člankom 29. istog Zakona.

Optužnica je podignuta protiv:

1.   Agima Jefkaja, rođenog 20.12.1974. godine u mjestu Dečani, ranije osuđivanog pred Sudom BiH, državljanina Srbije sa područja Kosova, nalazi se u pritvoru,

2.   Blaška Budića, rođenog 06.04.1968. godine u Budićima, općina Posušje, gdje je i nastanjen, državljanina BiH,

3.   Mirka Pušića, rođenog 29.08.1982. godine u Zagorju, nastanjenog u Pušićima, ranije osuđivanog, državljanina BiH, i

4.   Mije Spillmanna, rođenog 11.11.1967. godine u Omolju, općina Tomislavgrad, nastanjenog u Posušju, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi Agim Jefkaj, Blaško Budić, Mirko Pušić i Mijo Spillmann se terete da su se udružili u organiziranu skupinu radi pribavljanja imovinske koristi s ciljem nedozvoljenog prebacivanja 18 osoba romske nacionalnosti preko državne granice Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku. Gore navedeni su kao suizvršitelji, iz koristoljublja, poduzeli radnje koje stvaraju uvjete za neposredno činjenje nedozvoljenog prelaska i prebacivanja preko državne granice.

U optužnici se navodi da su, nakon prethodnog dogovora, optuženi ilegalne emigrante trebali da prevezu u Republiku Hrvatsku za dogovorenu novčanu naknadu. Počinitelji su u svojoj namjeri otkriveni i spriječeni od strane patrole Jedinice GP BiH Kamensko.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba