Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ИЗВРШЕНО ПРИВОЂЕЊЕ И ИСПИТИВАЊЕ ВИШЕ ЛИЦА ИЗ ВЕЛИКЕ КЛАДУШЕ И ЦАЗИНА

18.04.2012. 12:46

По налогу Тужилаштва БиХ, односно тужиоца из Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, овлаштени полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA, Регионална канцеларија Бања Лука, извршили су привођење и испитивање више лица из Велике Кладуше и Цазина, осумњичених за кривична дјела трговина људима и међународно врбовање ради проституције из Кривичног закона БиХ, као и насилни и незаконит прекид трудноће.

Лица осумњичена за кривично дјело трговине људима су по налогу Тужилаштва БиХ испитана од стране полицијских службеника, а такође су испитани доктор и особље једне медицинске ординације, којима је ради даље истраге одузета опрема.

С обзиром да осумњичени не могу ометати истрагу која се проводи, а некима од осумњичених су одраније одређене мјере забране, Тужилаштво БиХ није предлагало мјеру притвора за осумњичене.

Због заштите истраге у овом предмету, с обзиром да је оштећенa малољетно лице, Тужилаштво БиХ не може дати више детаља те медије молимо за разумијевање.

Тужилаштво БиХ и Државна агенција за истраге и заштиту БиХ, настављају истрагу у овом предмету у правцу подизања оптужнице против осумњичених.

MsoNormal

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba