Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH IZVRŠENO PRIVOĐENJE I ISPITIVANJE VIŠE OSOBA IZ VELIKE KLADUŠE I CAZINA

18.04.2012. 12:46

Po nalogu Tužiteljstva BiH, odnosno tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, ovlašteni policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, Regionalni ured Banja Luka, izvršili su privođenje i ispitivanje više osoba iz Velike Kladuše i Cazina, osumnjičenih za kaznena djela trgovina ljudima i međunarodno vrbovanje radi prostitucije iz Kaznenog zakona BiH, kao i nasilni i nezakonit prekid trudnoće.

 

Osobe osumnjičene za kazneno djelo trgovine ljudima su po nalogu Tužiteljstva BiH ispitane od strane policijskih djelatnika, a također su ispitani liječnik i osoblje jedne medicinske ordinacije, kojima je radi dalje istrage oduzeta oprema.

S obzirom da osumnjičeni ne mogu ometati istragu koja se provodi, a nekima od osumnjičenih su odranije određene mjere zabrane, Tužiteljstvo BiH nije predlagalo mjeru pritvora za osumnjičene.

Zbog zaštite istrage u ovom predmetu, s obzirom da je oštećena malodobna osoba, Tužiteljstvo BiH ne može dati više detalja te medije molimo za razumijevanje.

Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, nastavljaju istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice protiv osumnjičenih.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba