Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH IZVRŠENO PRIVOĐENJE I ISPITIVANJE VIŠE OSOBA IZ VELIKE KLADUŠE I CAZINA

18.04.2012. 12:46

Po nalogu Tužilaštva BiH, odnosno tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, ovlašteni policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, Regionalni ured Banja Luka, izvršili su privođenje i ispitivanje više osoba iz Velike Kladuše i Cazina, osumnjičenih za krivična djela trgovina ljudima i međunarodno vrbovanje radi prostitucije iz Krivičnog zakona BiH, kao i nasilni i nezakonit prekid trudnoće.

Osobe osumnjičene za krivično djelo trgovine ljudima su po nalogu Tužilaštva BiH ispitane od strane policijskih službenika, a također su ispitani doktor i osoblje jedne medicinske ordinacije, kojima je radi dalje istrage oduzeta oprema.

S obzirom da osumnjičeni ne mogu ometati istragu koja se provodi, a nekima od osumnjičenih su odranije određene mjere zabrane, Tužilaštvo BiH nije predlagalo mjeru pritvora za osumnjičene.

Zbog zaštite istrage u ovom predmetu, s obzirom da je oštećena maloljetna osoba, Tužilaštvo BiH ne može dati više detalja te medije molimo za razumijevanje.

Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, nastavljaju istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice protiv osumnjičenih.

p class=

 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba