Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIM DROGAMA

18.04.2012. 08:45

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv I. Č., rođenog 01. 07. 1982. godine u Novom Gradu – Bosanskom Novom gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da se dogovorio sa jednom osobom iz Beograda kojoj je platio da mu autobusom pošalje opojnu drogu heroin.

Kako se navodi u optužnici, pomenuta osoba je u Beogradu pošiljku predala vozaču jednog autobusa, da bi I. Č. dana 26. 07. 2007. godine oko 02:30 sati, na autobusnom kolodvoru u Prijedoru, pokušao preuzeti tu pošiljku u kojoj je bilo 4,0968 grama opojne droge heroin, koja je konvencijama i zakonskim odredbama proglašena opojnom drogom i čiji promet je zabranjen prema važećim odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zlouporabe opojnih droga ("Službeni glasnik BiH", br. 8/06) i čiji promet je člankom 19. tog Zakona zabranjen, a u čemu nije uspio zbog intervencije djelatnika Granične policije GP Rača.

Optuženi I. Č. je neovlašteno pokušao preko granice prenijeti tvar koja je propisom proglašena opojnom drogom, te se tereti da je počinio kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. KZ-a BiH, u svezi sa člankom 26. KZ-a BiH

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba