Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIM DROGAMA

18.04.2012. 08:45

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv I. Č., rođenog 01. 07. 1982. godine u Novom Gradu – Bosanskom Novom gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da se dogovorio sa jednom osobom iz Beograda kojoj je platio da mu autobusom pošalje opojnu drogu heroin.

Kako se navodi u optužnici, pomenuta osoba je u Beogradu pošiljku predala vozaču jednog autobusa, da bi I. Č. dana 26. 07. 2007. godine oko 02:30 sati, na autobuskoj stanici u Prijedoru, pokušao preuzeti tu pošiljku u kojoj je bilo 4,0968 grama opojne droge heroin, koja je konvencijama i zakonskim odredbama proglašena opojnom drogom i čiji promet je zabranjen prema važećim odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga ("Službeni glasnik BiH", br. 8/06) i čiji je promet zabranjen članom 19. tog Zakona, a u čemu nije uspio zbog intervencije službenika Granične policije GP Rača.

Optuženi I. Č. je neovlašteno pokušao preko granice prenijeti supstancu koja je propisom proglašena opojnom drogom, te se tereti da je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ-a BiH, u vezi sa članom 26. KZ-a BiH

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba