Вијести

У ОПШТИНИ БИЈЕЉИНА ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА

02.04.2012. 15:09

Дана 30.03.2012. године у општини Бијељина је завршена ексхумација терена, на којем су пронађени скелетни остаци жртве из протеклог рата.

У Бијељини, на локалитету муслиманско мезарје Пилакуша, завршена је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ. Узети су узорци костију за ДНК анализу. Претпоставља се да се ради о једном лицу, које се сматра несталим.

Након проналаска, скелетни остаци транспортовани су у просектуру у Тузлу ради даљег вјештачења, те утврђивања идентитета путем ДНК анализе.

Процесом ексхумације на терену координисао је истражилац Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, вјештак патолог судско-медицинске струке, радници и механизација Комеморативног центра Тузла, као и полицијски службеници МУП-a РС.

Тужилаштво БиХ, заједно са осталим агенцијама за провођење закона, као и институцијама које учествују у процесу тражења и идентификације несталих лица, наставља рад на процесу тражења и ексхумације посмртних остатака жртава ратних злочина, у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba