Vijesti

ZAVRŠENA EKSHUMACIJA NA PODRUČJU OPĆINE BRATUNAC

30.03.2012. 15:04

U mjestu Dolijani, na lokalitetu Donji Mratinci, na području općine Bratunac, završena je ekshumacija pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a ekshumirani su posmrtni ostaci jedne odrasle muške osobe. Identitet stradale osobe bit će utvrđen naknadnom analizom.

Nakon pronalaska, skeletni ostaci transportirani su u prosekturu u Tuzlu radi daljeg vještačenja, te utvrđivanja identiteta putem DNK analize.

Procesom ekshumacije na terenu koordinirao je istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, a u postupku ekshumacije sudjelovali su djelatnici Instituta za nestale osobe BiH, vještak patolog sudsko-medicinske struke, radnici i mehanizacija Komemorativnog centra Tuzla, kao i policijski djelatnici PS Bratunac.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa ostalim agencijama za provedbu zakona, kao i institucijama koje sudjeluju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja rad na procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava ratnih zločina, u svim krajevima Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba