Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДВОЈЕ ОСУМЊИЧЕНИХ

26.03.2012. 15:18

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог притвора за два лица, осумњичена за кривично дјело организирање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе из члана 215. став 1. и 2. Кривичног закона БиХ.

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

-          С.Ш., рођеног 16.06.1975. године у општини Глина, Република Хрватска, настањеног у Бања Луци, држављанина Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, и

-          Б.Ш., рођене 20.10.1975. године у Мркоњић Граду, стално настањене у Бања Луци, држављанке Босне и Херцеговине и Републике Србије.

Осумњичени С.Ш. и Б.Ш. су након лишења слободе предати поступајућем тужиоцу, који их је испитао у својству осумњичених лица, након чега је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање притвора.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка ц) Закона о кривичном поступку БиХ. Одређивање мјере притвора према осумњиченима предложено је због постојања опасности да би боравком на слободи осумњичени могли поново учинити кривично дјело.

С.Ш. је осумњичен да је организовао групу људи, те у дужем временском периоду вршио пренос мобилних телефона и пратеће опреме преко царинске линије, у коју групу се као члан укључила осумњичена Б.Ш., те као власник и директор фирми продавала кријумчарену робу на подручју Босне и Херцеговине корисницима мобилних телефона, којом приликом су оштетили буџет Босне и Херцеговине за износ од најмање 720.000,00 КМ.  

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba