Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVIJE OSOBE

15.03.2012. 15:43

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za dvije osobe, osumnjičene za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.
Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene:  S.D. i  G.Ž.

Navedene osobe osumnjičene su za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama, a lišene su slobode od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH, MGP Deleuša.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH da su, dana 13.03.2012. godine u 06:15 sati, u PMV marke „renault“, u skrivenim mjestima u automobilu, pokušali uvesti u Bosnu i Hercegovinu oko 12,6 kilograma opojne droge marihuana, pri čemu su otkriveni i lišeni slobode od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH.

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za navedene osumnjičene iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, s obzirom da oba osumnjičena posjeduju državljanstvo Republike Crne Gore, te bi bijegom iz BiH postali nedostupni pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za određivanje pritvora je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba