Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЈАСМИНЕ ХАЛИЛОВИЋ (1984)

13.03.2012. 13:56

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Јасмине Халиловић, која се терети да је учинила кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. став 1. Кривичног закона БиХ.

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Јасмине Халиловић, рођене 28.06.1984. године у Високом, гдје је и настањена, држављанке БиХ.

Оптужница терети Јасмину Халиловић да је у периоду од новембра 2009. године до јануара 2010. године, радећи у својству директора једног предузећа у Високом, вршила регистровану трговачку дјелатност супротно Закону о порезу на додату вриједност и Правилнику о примјени Закона о порезу на додату вриједност, на начин да није приказивала стварни промет реализованих добара. Наиме, оптужена је вршила продају робе - добра за готовину, а приликом продаје није сачињавала и издавала рачуне купцима, исте није евидентирала у пословним књигама, нити je приказала и пријавила стварну реализацију ПДВ-а у пореским пријавама, у укупном износу од 29.002,00 КМ, оштетивши на тај начин буџет Босне и Херцеговине за наведену суму.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba