Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV JASMINE HALILOVIĆ (1984)

13.03.2012. 13:56

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Jasmine Halilović, koja se tereti da je počinila kazneno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Jasmine Halilović, rođene 28.06.1984. godine u Visokom, gdje je i nastanjena, državljanke BiH.

Optužnica tereti Jasminu Halilović da je u razdoblju od studenog 2009. godine do siječnja 2010. godine, radeći u svojstvu ravnatelja jednog poduzeća u Visokom, vršila registriranu trgovačku djelatnost protivno Zakonu o porezu na dodanu vrijednost i Pravilniku o primjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, na način da nije prikazivala stvarni promet realiziranih dobara. Naime, optužena je vršila prodaju robe - dobra za gotovinu, a prigodom prodaje nije sačinjavala i izdavala račune kupcima, iste nije evidentirala u poslovnim knjigama, niti je prikazala i prijavila stvarnu realizaciju PDV-a u poreznim prijavama, u ukupnom iznosu od 29.002,00 KM, oštetivši na taj način proračun Bosne i Hercegovine za navedeni iznos.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba