Odnosi s javnošću

IN MEMORIAM

Tužitelj Mirko Lečić (1948-2021)

 

Dugogodišnji tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u mirovini, Mirko Lečić, preminuo je dana 22.08.2021. godine. Tužitelj Lečić preminuo je u 74-oj godini života, te je sahranjen u rodnom Visokom.
Za vrijeme radnog vijeka Mirko Lečić obnašao je značajne dužnosti u institucijama vlasti u Visokom, gdje je obnašao i dužnost predsjednika Skupštine opštine Visoko 1986. godine.
Aktivno se bavio sportom i bio član sportskih udruga, te je zaslužan i za razvoj sporta u Visokom.
Kao tužitelj obnašao je dužnosti u tužiteljstvima u Kaknju i Sarajevu, a radni vijek okončao je kao tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.
Tužitelj Lečić radio je u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine od 2007. godine do odlaska u mirovinu koncem 2015. godine. Cijeli period rada u Tužiteljstvu BiH tužitelj Lečić radio je u Posebnom odjelu za ratne zločine.
Kolektiv Tužiteljstva BiH sa tugom se oprašta od dugogodišnjeg tužitelja i kolege.

 Tužiteljica Jadranka Lokmić-Misirača (1955-2021)

 

Tužiteljica Jadranka Lokmić-Misirača, nakon duže bolesti, preminula je u Sarajevu dana 28.04.2021. godine u 66-oj godini života.
Jadranka Lokmić-Misirača diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1980. godine.
U kolektivu Tužiteljstva BiH, tužiteljica Lokmić-Misirača bila je uposlena od konca 2003. godine, gotovo od samog utemeljenja institucije, a za vrijeme rada i angažmana u Tužiteljstvu BiH obnašala je dužnosti tužiteljice i rukovoditeljice Odjela III, zamjenice glavnog tužitelja, vršiteljice dužnosti glavnog tužitelja, kao i članice i potpredsjednice VSTV-a BiH. Bila je član više radnih i stručnih tijela iz oblasti reforme pravosuđa i jačanja vladavine prava. Kolektiv Tužiteljstva Bosne i Hercegovine sa tugom se oprašta od dugogodišnje koleginice.

Tužitelj Milorad Barašin (1961-2018)


Tužitelj Milorad Barašin preminuo je 26.07.2018. godine, u 58-oj godini života.
Dana 30.07.2018. godine, u nazočnosti velikog broja građana, kao i osoba iz pravosudnog, sportskog, javnog i društvenog miljea, sahranjen je u rodnom Srpcu.
Tužitelj Barašin proveo je 11 godina radeći u Tužiteljsvu BiH na pozicijama tužitelja, zamjenika glavnog tužitelja, rukovoditelja Posebnog odjela za ratne zločine, v.d. glavnog tužitelja i glavnog tužitelja i ostat će u sjećanju kolega prije svega kao dobar čovjek i veliki profesionalac.
Bio je posvećen naučnom radu i razvoju pravosudne prakse, naročito u oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina i teških kršenja međunarodnog humanitarnog prava. Tužitelj Barašin bio je i istaknuti sportski aktivista i veliki zaljubljenik u sport, naročito u nogomet. Kolektiv Tužiteljstva Bosne i Hercegovine sa tugom se oprašta od dugogodišnjeg kolege.

Tužitelj Ahmet Halebić  (1950-2013)


Ahmet Halebić rođen je 1950. godine.

Tužitelj Ahmet Halebić je radio u Tužiteljstvu BiH gotovo od samog osnutka. U mjesecu studenom 2003. godine, odlukom VSTV-a, imenovan je za tužitelja Tužiteljstva BiH, među prvim tužiteljima u ovoj instituciji.

Svojim znanjem, iskustvom i profesionalnim odnosom prema kolegama, tužitelj Halebić je ostavio dubok trag u radu i povijesti Tužiteljstva BiH.

Svojom dobrotom i susretljivošću tužitelj Halebić je ostao u dragom sjećanju svih uposlenika Tužiteljstva BiH.

Kao iskusni profesionalac i vrhunski pravnik, tužitelj Halebić je poznat kao postupajući tužitelj u prvom predmetu za kazneno djelo terorizma, procesuiranom u Tužiteljstvu BiH, te po uspješno okončanom predmetu koji se odnosio na procesuiranje nezakonitosti u Nogometnom savezu BiH, kao i radu na mnogim drugim predmetima.  Tužitelj Halebić je u Tužiteljstvu BiH radio do konca 2012. godine, kada je zbog zdravstvenih problema otišao u mirovinu. Ahmet Halebić je preminuo dana 24.12.2013. godine u 63. godini.
Kolektiv Tužiteljstva BiH će se uvijek s ponosom sjećati tužitelja Halebića.

Anita Čalaga (1974 - 2014)


Anita Čalaga rođena je 5. svibnja 1974. godine.

U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine radila je gotovo od samog osnutka institucije, od 2004. godine, na poslovima referenta-specijaliste upisničara, u pisarni Tužiteljstva BiH.

Dugo vremena bila je angažirana na upisniku predmeta ratnih zločina, te je imala značajno iskustvo i znanje u vođenju upisnika i evidencija, kao vrlo bitnog administrativnog segmenta rada tužiteljstva.

Izuzetno sistematična, odgovorna i predana poslu, ostala je u lijepom sjećanju svim kolegama.

Anita Čalaga preminula je 11. travnja 2014. godine u 40. godini života.

Njenim odlaskom kolektiv Tužiteljstva BiH izgubio je vrijednu koleginicu i dragog prijatelja.
Kolektiv Tužiteljstva BiH će je se s ponosom sjećati.

Mato Krišto (1958 - 2011)


Mato Krišto rođen je 10. travnja 1958. godine.

U Tužiteljstvu BiH radio je od 2004. godine, na poslovima referenta za blagajničko poslovanje.

Izuzetno posvećen i predan svom poslu, precizan i sistematičan, uposlenik u Odjelu za materijalno-financijske poslove, Mato Krišto ostao je lijepom sjećanju svih uposlenika.

S obzirom na prirodu posla, svakodnevno je ostvarivao kontakte sa svim uposlenicima, te bio drag prijatelj i sugovornik.

Mato Krišto tragično je preminuo 13.03.2011. godine, u prometnoj nezgodi, u 53. godini života.

Njegovim odlaskom kolektiv Tužiteljstva BiH izgubio je dragog prijatelja i kolegu, kojeg će se uvijek s ponosom sjećati.

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba