Odnosi s javnošću - Formulari

Zahtjev za intervju

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je institucija čiji je rad transparentan i obzirom na veliki interes javnosti za rad Tužilaštva BiH, ova institucija često komunicira s javnošću i medijima, te o svom radu medije i građane informira putem saopštenja, informacija, organiziranja press konferencija itd.

Takođe, putem Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH, moguće je dobiti odgovore na upite o radu Tužilaštva u pisanom obliku za novine, te audio ili vizuelne izjave od uposlenika Odjela za odnose s javnošću.

Glavni tužilac i tužioci Tužilaštva BiH istupaju u medijima kada se govori o bitnim pitanjima koja se odnose na rad Tužilaštva BiH, kao i temama vezanim za pravosudni sistem, reformu pravosuđa itd.

Međutim, treba imati u vidu da, u skladu sa tužilačkom etikom i važećim odredbama zakona, tužioci Tužilaštva BiH često ne mogu davati odgovore ili sudjelovati u intervjuima u kojima se govori o konkretnim predmetima i predmetima koji su u radu.

Svi novinari i djelatnici medija, koji žele adekvatnog sagovornika iz Tužilaštva BiH, mogu poslati zahtjev za intervju putem formulara na ovoj stranici.

Ljubazno Vas molimo da zahtjev za intervju šaljete nekoliko dana unaprijed.

Nakon prijema Vašeg zahtjeva kontaktirat će Vas osoblje Odjela za odnose s javnošću, kako bi dogovorili detalje.

 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba