Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АРМИНА БУРЕИЋА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА

26.04.2024. 13:20

Тужилац из Одсјека за борбу против кријумчарења људи и трговине људима Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:           

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АРМИНА БУРЕИЋА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА

- АРМИНА БУРЕИЋА, рођеног 2003. године у Зеници, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

 

Оптужени се терети да је, дана 20. јула прошле године, за уговорени новчани износ, прихватом и превозом омогућио кријумчареним лицима незаконит боравак на подручју БиХ. Наведена кријумчарена лица су претходно од стране њима познатог лица илегално преведена преко граничне линије из Р Црне Горе у БиХ.

 

Оптужени је након преузимања и приликом недозвољеног транзита кријумчарених лица кроз територију БиХ откривен и спријечен заустављањем од стране полицијских службеника у мјесту Прача, општина Пале, који су прегледом затекли четири кријумчарена лица, држављане Пакистана и Бангладеша.

 

Оптужени се терети да је поступио супротно члану 6. Протокола против кријумчарења миграната копненим, морским и ваздушним путем, члану 7. Закона о граничној контроли и члану 8. Закона о странцима  и то свјесно и знајући да кријумчарена лица немају властите важеће путне исправе и да не испуњавају услове за законит боравак на подручју БиХ, у намјери прибављања имовинске користи превозом омогућио боравак кријумчареним лицима у БиХ, чиме је починио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. став 2. КЗ-а БиХ.

 

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba