Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА У ПРЕДМЕТУ СА ДОКАЗИМА ИЗ SKY И АНОМ АПЛИКАЦИЈА ПРОТИВ РАДОВАНА ДАМЈАНОВИЋА (1987)

25.03.2024. 15:30

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против оптуженог Дамјановић Радована, рођеног 1987. године у Сарајеву, држављанина БиХ.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА У ПРЕДМЕТУ СА ДОКАЗИМА ИЗ SKY И АНОМ АПЛИКАЦИЈА ПРОТИВ РАДОВАНА ДАМЈАНОВИЋА (1987)

Оптужени се терети да је, у периоду децембра 2019. до краја 2021. године, поступајући у оквиру заједничког плана и међусобног договора, а ради стицања незаконите имовинске користи, као припадник групе за организовани криминал, а коју групу је организовао раније оптужени Сако Бибић, која се бавила међународним прометом већих количина опојне дроге марихуана – “сканк”,  дјелујући на подручју БиХ, Србије, Црне Горе, као и земаља ЕУ.

 

У оптужници се наводи да је оптужени, комуницирајући путем заштићених апликација, заједно са другим њему познатим лицима, извршио међународни незаконити пренос опојне дроге марихуана - „сканк“ у количини од око 200 килограма, у два наврата по 100 кг, прво из БиХ у Њемачку, а потом из Р Србије у БиХ, а у другом наврату првобитно из Р Србије у БиХ, а коју дрогу су потом на незаконит начин покушали превести у СР Њемачку и земље ЕУ ради пласмана на илегалном нарко-тржишту у тим државама.

 

Оптужени се терети да је починио кривично дјело организирани криминал из члана 250. став 2. КЗ-a БиХ, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. истог Закона.

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ, који је исту и потврдио.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba