Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA ILEGALNIH MIGRANATA

06.03.2024. 10:31

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:    

 

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA ILEGALNIH MIGRANATA

 

- VEDRANA KAJIĆA, rođenog 1987. godine u Sarajevu, ranije osuđivanog, državljanina Republike Hrvatske, nalazi se u pritvoru, i

- DRAGANA PERAKA, rođenog 2002. godine u Novoj Biloj, državljanina BiH.

 

Optuženi se terete da su, u namjeri ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, pokušali izvršiti nezakonito prebacivanje 21 ilegalnog migranta, među kojima je bilo i malodobne djece, državljana Republike Turske, sa teritorija Bosne i Hercegovine na područje R Hrvatske i EU, a koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit prelazak državne granice.

 

Navedene ilegalne migrante optuženi su, dana 15. studenog prošle godine, preko državne granice na području mjesta Komesarac, općina Velika Kladuša, pokušali prokrijumčariti u kombiju, u uvjetima koji su ugrozili život, zdravlje i sigurnost migranata zbog malog prostora i nedostatka zraka, a koje prevođenje je otkriveno i spriječeno od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH.

 

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo  krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 1. KZ-a BiH, a sve u svezi sa člankom 29. istog Zakona.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba